2 december 2020

2020, wat een jaar!

Het jaar 2020 was een hele uitdaging, maar het is bijna ten einde! En wees eens eerlijk… Heb jij je administratie al helemaal up to date?

Wees slim, en begin er nu al aan! Wacht niet tot de laatste week van december…


Zijn alle facturen die je nog aan klanten moet bezorgen, de deur uit?

Om je omzet volledig te hebben is het noodzakelijk dat jouw facturen uiterlijk gedateerd zijn op 31/12/2020 als het over diensten/ producten gaat die je in 2020 hebt geleverd. De facturen moeten daarom nog niet betaald zijn, maar om de omzet aan het correcte jaar toe te wijzen moet je factuur een datum in 2020 hebben.

Heb je alle inkomende facturen ontvangen/ bijgehouden?

Om de kosten van inkomende facturen toe te kennen aan dit jaar, dien je al deze facturen geboekt te hebben. Maak een (digitale) map aan, zet je gemaakte kosten op een rijtje, inclusief bonnetjes.

Zorg ervoor dat je tijdig je inkomende facturen doorgeeft aan je boekhouder, zij hebben het rond deze periode drukker dan druk. Plan dan ook meteen een afspraak in voor de jaarafsluiting.

Budget!

Vooruit denken hoort ook bij het afsluiten van het jaar. Wat zijn je plannen voor 2021, waar wil je in investeren, welke doelen wil je behalen etc. Door een budget op te stellen inclusief een vast salaris, gun je jezelf zekerheid en rust.


Deze plannen waarmaken in december, zorgt ervoor dat je op 2 januari met een clean sheet kan beginnen en je meteen kan focussen op je doelen.


Zie je bovenstaande stappen toch niet helemaal zitten?

Contacteer ons, en we bekijken samen hoe we jou hiermee kunnen helpen!


2020, wat een jaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x